TAJNA VEZA IZMEĐU GRUNTOVČANA I DRNJA


I ove se godine na radost mnogih zaljubljenika repriziraju „Gruntovčani“. Ova legendarna serija iz 1975. godine u 10 epizoda prikazuje 10 priča o životu Dudeka, Regice, Cinobera, Presvetlog, babice i mnogih drugih upečatljivih likova. 
Seriju su oživjeli Mladen Kestner kao scenarist i Krešo Golik kao režiser. Zanimljivo je da kroz godine uopće ne gubi na aktualnosti, zanimljivosti i humoru.

Velik dio gledatelja ne zna koje su lokacije na kojima su snimani Gruntovčani. Na nekim portalima i forumima se raspravljalo i mnogi su se složili da je Sigetec jedna od lokacija, no vjerojatno je manje poznato da je velik broj kadrova sniman i u našem Drnju. Na žalost, gotovo su sve drnjanske lokacije srušene, tako da se malo što može danas prepoznati kao dio scene, ali postoji jako velik broj mještana koji su statirali u seriji i pratili su seriju svo vrijeme snimanja. Oni su jako zanimljiv izvor informacija. No, unatoč svemu lijpom i zanimljivom jako nas žalosti, obzirom na kultni status ove izuzetno gledane serije što se ne može pronaći monografija o Gruntovčanima, ili barem web site na kojem bi se mogle pronaći zanimljivosti vezane uz nju. No, iskreno se nadamo da će netko i to promijeniti.

Ako želite nešto više znati o zanimljivostima vezanim uz „Gruntovčane“ posjetite nas. Vjerujemo da ćete otići prepuni dojmova!

Nema komentara:

Objavi komentar