OŠTRO BRAŠNO TIP 400
Namjensko pšenično oštro brašno
tip T-400 smatra se najkvalitetnijim brašnom jer se proizvodi od same jezgre
zrna žita. Odlikuje se blagom žućkastom bojom i oštrom granulacijom, po čemu je
i dobilo svoj naziv. Preporučuje se za pripremanje biskvitnog tijesta, prhkih
tijesta, torti pita i raznih vrsta keksića i sitnih kolača, odnosno, za one
poslastice koje kao sredstvo za rast trebaju prašak za pecivo. Bolji je izbor i
za njoke, žličnjake ili knedle, a preporučljivo je koristiti ga ukoliko jelu
ili umaku želite učiniti gušćim.
GLATKO BRAŠNO TIP 550
Glatko brašno tip T-550 obično je
glatko brašno dobro za kruh. Upotrebljava se za pripremu bijelog kruha i raznih
vrsta finoga mliječnog peciva i kolača. Domaće tjestenine i rezanci pripremaju
se najčešće od bijelog, glatkog brašna. Ovo je brašno bogato škrobom i
proteinima.
KRUŠNO (POLUBIJELO) BRAŠNO TIP 850
Krušno brašno ili polubijelo
brašno tip T-850 sadrži više vitamina, minerala, proteina i celuloznih vlakana
od bijelog brašna, pa je zbog toga prehrambeno puno vrijednije od običnog
bijelog. Polubijelo brašno tip 850 najčešće se upotrebljava kao brašno za
pripremu kruha i peciva, pa je stoga poznato pod nazivom krušno brašno.
PŠENIČNA KRUPICA (GRIZ)
Pšenična krupica ili krupičasto
brašno poznato i kao griz čisto je bijelo zrnasto brašno koje se dobiva od
jezgre bez dodanih mekinja. Pšenična
krupica prikladna je za pripremu kašica, nabujaka, nadjeva te instant - krupica
za dječju hranu. Donedavno je pomalo bila zaboravljena namirnica no, u novije
se vrijeme vraća na velika vrata u domaće recepture.
PŠENIČNO STOČNO BRAŠNO
Pšenično stočno brašno dobiva se
kao sporedni proizvod mljevenja pšenice. U sastav pšeničnog stočnog brašna
pored mekinja ulaze primjese mlinske pšenice: šturo i lomljeno pšenično zrno,
te zrna drugih žitarica, koje se usitnjavaju na određenu granulaciju. Stočno
brašno je proizvod dobiven mljevenjem pšenice, a služi za ishranu životinja ili
kao komponenta pri izradi smjesa za ishranu životinja.
PŠENIČNA POSIJA
Pšnična posija ili mekinja dobija
se iz vanjske ljuske zrna pšenice. Strukturu pšeničnog zrna čine omotač
(vanjski dio), endosperm (unutarnji dio) i klica. Mljevenjem u mlinu omotač
daje posije, a endosperm brašno. Sadrže obilje celuloze, vlakana, minerala i
vitamina. Reguliraju probavu i dokazano povoljno utječu na organizam. Ubrzavaju
probavu i snižavaju razinu kolesterola u krvi. Pšenične eko posije služe i kao
dobar prirodni emulgator jelima, a mogu se i koristiti kao zaprška.
GRAHAM BRAŠNO
Graham ili integralno brašno
dobiva se posebnim procesom usitnjavanja cijelog pšeničnog zrna, bez
prosijavanja. Na taj način dobiva tamniju boju, puniji okus te zadržava
izuzetno bogatstvo vitamina E i B skupine, vlakana i minerala poput magnezija i
kalcija. Uz to, kruh i peciva od graham brašna duže zadržavaju svježinu.
Naši proizvodi pakirani su u papirnatim
vrećama od 0.5 kg, 1 kg, 2 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg.
Ekskluzivna, poklon pakiranja
pakirana su u malim vrećama od žutice s otisnutim logom.
Čuvanje: Naše je proizvode
izuzetno važno čuvati na suhom i prozračnom mjestu kako bi se sačuvali najbolji
sastojci.
Vrijeme trajanja: 6 i 12 mjeseci.