Proizvodi


OŠTRO BRAŠNO TIP 400

Namjensko pšenično oštro brašno tip T-400 smatra se najkvalitetnijim brašnom jer se proizvodi od same jezgre zrna žita. Odlikuje se blagom žućkastom bojom i oštrom granulacijom, po čemu je i dobilo svoj naziv. Preporučuje se za pripremanje biskvitnog tijesta, prhkih tijesta, torti pita i raznih vrsta keksića i sitnih kolača, odnosno, za one poslastice koje kao sredstvo za rast trebaju prašak za pecivo. Bolji je izbor i za njoke, žličnjake ili knedle, a preporučljivo je koristiti ga ukoliko jelu ili umaku želite učiniti gušćim.

GLATKO BRAŠNO TIP 550

Glatko brašno tip T-550 obično je glatko brašno dobro za kruh. Upotrebljava se za pripremu bijelog kruha i raznih vrsta finoga mliječnog peciva i kolača. Domaće tjestenine i rezanci pripremaju se najčešće od bijelog, glatkog brašna. Ovo je brašno bogato škrobom i proteinima.

KRUŠNO (POLUBIJELO) BRAŠNO TIP 850

Krušno brašno ili polubijelo brašno tip T-850 sadrži više vitamina, minerala, proteina i celuloznih vlakana od bijelog brašna, pa je zbog toga prehrambeno puno vrijednije od običnog bijelog. Polubijelo brašno tip 850 najčešće se upotrebljava kao brašno za pripremu kruha i peciva, pa je stoga poznato pod nazivom krušno brašno.

PŠENIČNA KRUPICA (GRIZ)

Pšenična krupica ili krupičasto brašno poznato i kao griz čisto je bijelo zrnasto brašno koje se dobiva od jezgre bez dodanih mekinja.  Pšenična krupica prikladna je za pripremu kašica, nabujaka, nadjeva te instant - krupica za dječju hranu. Donedavno je pomalo bila zaboravljena namirnica no, u novije se vrijeme vraća na velika vrata u domaće recepture.

PŠENIČNO STOČNO BRAŠNO

Pšenično stočno brašno dobiva se kao sporedni proizvod mljevenja pšenice. U sastav pšeničnog stočnog brašna pored mekinja ulaze primjese mlinske pšenice: šturo i lomljeno pšenično zrno, te zrna drugih žitarica, koje se usitnjavaju na određenu granulaciju. Stočno brašno je proizvod dobiven mljevenjem pšenice, a služi za ishranu životinja ili kao komponenta pri izradi smjesa za ishranu životinja.

PŠENIČNA POSIJA

Pšnična posija ili mekinja dobija se iz vanjske ljuske zrna pšenice. Strukturu pšeničnog zrna čine omotač (vanjski dio), endosperm (unutarnji dio) i klica. Mljevenjem u mlinu omotač daje posije, a endosperm brašno. Sadrže obilje celuloze, vlakana, minerala i vitamina. Reguliraju probavu i dokazano povoljno utječu na organizam. Ubrzavaju probavu i snižavaju razinu kolesterola u krvi. Pšenične eko posije služe i kao dobar prirodni emulgator jelima, a mogu se i koristiti kao zaprška.

GRAHAM BRAŠNO
Graham ili integralno brašno dobiva se posebnim procesom usitnjavanja cijelog pšeničnog zrna, bez prosijavanja. Na taj način dobiva tamniju boju, puniji okus te zadržava izuzetno bogatstvo vitamina E i B skupine, vlakana i minerala poput magnezija i kalcija. Uz to, kruh i peciva od graham brašna duže zadržavaju svježinu.

NOVE VRSTE BRAŠNA OD CJELOVITOG ZRNA: 

RAŽENO BRAŠNO 
 

KUKURUZNO BRAŠNO
KUKURUZNA KRUPICA
 HELJDINO BRAŠNO

JEČMENO BRAŠNO
INTEGRALNO PŠENIČNO BRAŠNO
ZOBENO BRAŠNO
PIROVO BRAŠNO
MJEŠAVINA BRAŠNA ZA KRUH

 

Naši proizvodi pakirani su u papirnatim vrećama od 0.5 kg, 1 kg, 2 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg.

Ekskluzivna, poklon pakiranja pakirana su u malim vrećama od žutice s otisnutim logom.

Čuvanje: Naše je proizvode izuzetno važno čuvati na suhom i prozračnom mjestu kako bi se sačuvali najbolji sastojci.

Vrijeme trajanja: 6 i 12 mjeseci.