Jednostavno a ukusno


Za Uskrs
 iznenadite
 svoje ukućane odličnim
kolačem 
od limuna






18 dag maslaca
18 dag šećera
18 dag brašna – oštroga
3 jaja
Vrećica vanilin – šećera
Korica od 1 limuna
Žličica praška za pecivo

Ocaklina:
20 dag šećera u prahu
Sok od 2 limuna




Maslac pjenasto izmješajte, dodajte šećer, vanilin-šećer, ribanu limunovu koricu i žumanjke. Mješajte dok smjesa ne naraste.
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.
Brašno pomiještajte s praškom za pecivo,
Pa ga naizmjence sa snijegom umješajte u smjesu od žumanjaka.
U namašćeni kalup rasporedite pripremljenu smjesu i stavite peći na temperaturu od 200℃ oko 30 minuta.
Pečeni kolač ohladite i prelijte bijelom ocaklinom.

Ocaklina:
Prosijani šećer u prahu i sok od limuna miješajte dok ocaklina ne postane sasvim bijela i glatka.

Nema komentara:

Objavi komentar